2. srečanje alpinistk in plezalk v Ospu 31.3.-01.4.2001

Tanja Rojs, Mateja Pate  in Sandra Voglar so letos ponovno organizirale slovensko srečanje plezalk in alpinistk v Ospu, tokrat začinjeno še z estetsko - hitrostnim tekmovanjem v plezanju v kiklah.  Toliko smeha in navdušenega navijanja (še posebaj, kadar je pihnila burja) že dolgo ni bilo slišati izpod osapske stene

Ko so se pod steno prikazale prve tekmovalke v kiklah, jih je bučno pozdravil predvsem moški del občinstva. Glede na visok estetski nivo plezanja lahko drugo leto pričakujemo toliko navijačev, da bo pod steno zmanjkalo prostora in bodo morali tisti, ki ne bodo prišli že zgodaj zjutraj, tekmo opazovati z daljnogledi iz Ospa.

Pa naj še kdo reče, da dekleta nimajo domišljije in poguma! Komentar k naslednjim slikam ni potreben!

Vse tekmovalke so prejele lepe nagrade, kar naj bi bila dobra vzpodbuda za prihodnje leto. Mateja je pokazala diase z lanskoletnega srečanja, Monika Kambič-Mali in Tina di Batista pa slike iz svojih plezalskih vzponov.

Še ena gasilska slika, ki dokazuje, da žensko plezanje v Sloveniji še ni izumrlo (tiste na desni naj mi oprostijo, ker jih ni na sliki, vendar vas je bilo preveč za moj aparat ali pa je bila dvorana prekratka)

Še enkrat vse tri organizatorke:

Rezultati:

Kategorija 1 (do 30 let)

Kategorija 2 (nad 30 let)

1. Eva Tušar 1. Alenka Lukič
2. Mojca Žerjav 2. Jasna Pečjak
3. Maja Šuštar 3. Janja Škrjanec
4. Vesna Britovšek 4. Slavica Podgornik
5. Alenka Paveo 5. Adriana Albano
6. Milena Praprotnik 6. Petra Vencelj
7. Katarina Štremfelj 7. Metka Jug
8. Katja Šturm  

Komentator: Marko Lukič

Žirija: Andrej Grmovšek, Sašo Juvan, Alenka Krejan, Romana Šalamon

naslov.gif (29404 bytes)