povezave.gif (8417 bytes)

IWC 2002

domov.gif (2272 bytes)

Poročilo o zadnji letošnji tekmi za svetovni pokal v težavnostnem lednem plezanju, Quebec, Kanada

  S Tekmo v Quebecu se je končalo letošnje tekmovanje v težavnostnem lednem plezanju, IWC 2002. Dvodnevno tekmovanje je potekalo v idealnih razmerah za plezanje, čeprav je še teden pred tekmo kazalo da bodo visoke temperature onemogočile izvedbo. No, na koncu je 42 tekmovalcev in 14 tekmovalk imelo priložnost  pokazati svoje sposobnosti na nekoliko nenavadni strukturi, ki spominja na velikanski vodni stolp z ogromnim previsom na vrhu!  Kanadčani so se potrudili da so pripravili kar najbolj ledno tekmovanje, z malo drytoolinga in rdečih črt, ki so grenile plezanje tekmovalcem na nekaterih drugih tekmovanjih. Nekateri so se zaradi tega pčcutili kar nekoliko
izgubljeni... Rezultati so bili izjemno zanimivi, ker pred tekmo ni bilo še ničesar odločenega. Konkurenca je bila popolna, prav nihče ni manjkal, najboljšim pa so se pridružila se imena kot so Sean Isaac, Guy Lacelle in drugi.
Na koncu je Klemen Premrl (Grivel) v polfinalu zasedel 11 mesto, Aljaz Anderle (Petzl Charlet Moser, Mammut) pa  v  finalu 6.  Končna razvrstitev je bila presenetljiva, saj je veliko favoritov zasedlo nižja mesta od pričakovanih.  Daniel Dulac je izpadel iz polfinala, ravno tako Will Gadd, Anthony Lamiche, Harry Berger in nekateri drugi.
Na koncu sta si naslov zmagovalcev sv. pokala razdelila Dmitri Bickov in Harry Berger, tretji pa je Daniel Dulac. Aljaž je za štiri tocke izgubil šesto mesto in je na koncu v veliki druščini sedmi, pred imeni kot so Krivoseitsev, Lamiche, Lombard  in drugi.
Fotografije in detajle si oglejte na strani ice-time.com.

Aljaž Anderle